Szervíz

Tisztelt Ügyfelem! 

 

Kérem, tájékozódjon foglalása előtt a szolgáltatás munkadíjáról, majd ha áttekintette, az alábbi linken tudja megkezdeni az időpontfoglalást!

https://omraymuvek.booked4.us/ 

Köszönöm!

x

Karbantartási jó tanácsok mosogatógéphez

 

A mosogatógép nem játékszer, ha már ennyit költöttünk rá, akkor érdemes odafigyelni, hogy a megfelelő karbantartással óvjuk a rozsdásodástól, a kellemetlen szagok kialakulásától és egyáltalán a hatékonyság csökkenésétől.

A mosogatógép karbantartás egyik legfontosabb tényezője, hogy minden egyes használat után hagyjuk az ajtaját félig kinyitva, hogy teljesen ki tudjon száradni. Így nem pang a nedvesség odabent, s az esetleges ételmaradékok sem fognak kellemetlen szagokat árasztani a mosogatógép körül.

A kellemetlen szagok kialakulását egyébként megelőzhetjük egy öblítő mosogatás beindításával, nem feltétlenül kell mosogatógép illatosítót vásárolni.

Karbantartásához az is hozzátartozik, hogy rendszeresen ki kell takarítani a szűrőbetétjét, illetve annak környékét. Amikor kivesszük a szűrőt, akkor amennyire csak tudunk, nyúljunk be és szedjük ki a nyílásból a lerakódott ételmaradékot. A karbantartás egyik legfontosabb tényezője, hogy megelőzzük a dugulásokat.

A mosogatógép karbantartása, tisztítása mindig speciális mosogatógépekhez gyártott tisztítószerekkel történjen, ellenkező esetben rongálódhatnak a gumi és fém alkatrészek, ez pedig idő előtti korrózióhoz vezethet. Ha nem használunk ilyen speciális tisztítószert, akkor pedig csak ecetes meleg vízzel, esetleg szappanos meleg vízzel tisztítsuk a bels? felületeket, egy puha rongy segítségével. Rendszeresen tisztítsuk meg egy puha nedves ruhával vagy szivaccsal a tömítések környékét is, mivel ezeken a területeken rakódhat le leginkább az ételmaradék, s ez okozza a kellemetlen szagokat.

A gyártók és én is azt ajánlom, hogy ha hosszabb időre elutaznak, akkor érdemes előtte üres járatban elindítani a mosogatógépet, majd a program lefutásának végeztével, húzzák ki a konnektorból a mosogatógépet és nyissák ki félig az ajtaját. Ezáltal a tömítések élettartamát védik, s nem fog bebüdösödni mire hazaérnek.

Ha a karbantartásrendszeresen megtörténik, akkor kevésbé valószínű, hogy kialakulnak kellemetlen szagok, és a mosogatógép sem fog eldugulni, tönkremenni idejekorán.

Akár teljesen új és drága, akár olcsóbb szépséghibás mosogatógép, esetleg használt mosogatógép került a háztartásba, ezeket a karbantartási munkálatokat fontos legalább havonta, de akár hetente elvégezni. Az sem árthat, ha a mosogatógépet minden használat után áttörölgetjük, s mindenképpen hagyjuk kiszelőzni a teljes száradásig.

 

Ajánlott weboldal:         http://www.mielegepek.hu/hasznos/mosogatogepek