Szervíz

Tisztelt Ügyfelem! 

 

Kérem, tájékozódjon foglalása előtt a szolgáltatás munkadíjáról, majd ha áttekintette, az alábbi linken tudja megkezdeni az időpontfoglalást!

https://omraymuvek.booked4.us/ 

Köszönöm!

x

Karbantartási jó tanácsok mosógéphez

 

Ha kiszámoljuk, akkor kijön, hogy a vízlágyítóra költeni az ablakon kidobott pénz!  Annyi pénzt elköltünk rá 5 év alatt , amiből két mosógépet is vehetünk. Nem éri meg. Ráadásul a mai mosóporok vízlágyítót is tartalmaznak. Helyette azt javaslom, hogy időnként ecettel mossák át a gépet, az leoldja a vízkövet.

A recept: 5 dl 10%-os ecetet öntsünk a gépbe, és indítsunk a programot a legmagasabb hőfokon. Mikor a vizet már felmelegítette, állítsuk meg, és hagyjuk 1 órát pihenni, az alatt hat a szer. Utána folytassák a programot, ürítsék ki az ecetes vizet, és öblítsék át a gépet.

A másik dolog, ami lerakódik, a foszfát a mosóporból. Ezt zsíroldóval lehet eltávolítani. Lehet kapni drága mosógép tisztító szereket, de helyettük egyszerű trisót ajánlok. Azzal indítsák el a mosóprogramot, megint csak ruha nélkül. Igazából bármilyen zsíroldó jó lenne (mosogató szer is), de a trisó jobb és olcsóbb, ráadásul nem habzik fel. Ezt akkor célszerű elvégezni, ha a gépben maradt víz bebüdösödött. Úgy egy évben kétszer érdemes ezt a műveletet megismételni.

 

A szűrőt is ki kell tisztítani. A mosógépek elején, alul, a takarólemez mögött van a csavar. Ki kell nyitni, a vizet ki kell folyatni, és a szűrőből el kell távolítani a bennakadt pénzt, gombokat, hajcsatokat. Mindent. Ha ezt elmulasztjuk, a vízpumpa károsodhat.

 

Ha mindezeket rendszeresen elvégezzük, a mosógépünk tovább él, vagy a karbantartáshoz, javításhoz foglaljon időpontot alább.

 

Ajánlott weboldal:        http://www.mielegepek.hu/hasznos/mosogepek

 

További hasznos ötletek:

A jó háziasszony legalább két évenként megmutatja szerelőnek a mosógépét, még akkor is, ha annak semmi baja sincs. Rendszeresen töröljük ki a mosószer adagolót és az ajtó tömítőgyűrűjét!

Igyekezzünk csak jó minőségű mosószert használni. A túl poros mosószer összeáll a gépben és eltömíti, ami duguláshoz vezet. Az összeállt mosóport oldjuk fel forró vízben és így tegyük a mosógépbe.